Embrun ook wel het Nice van de Alpen genoemd is een vestingstad boven op een rots. Voor dit stadje, dat kan bogen op een glorieus verleden, trekt u best een hele dag uit om kennis te maken met het labyrint van voetgangersstraatjes de gevels in pasteltinten, de schaduwrijke pleintjes met vele fonteine en bovenal de Kathedraal van Embrun, de Notre Dame de Réal.
De barrage een 120 m hoog titanenwerk gebouwd in 1955 om de waterloop van de Durance in te dijken. Het meer van Serre-Ponçon is een magnifiek watervlak van zo’n 3000 ha met een inhoud van 1271 miljard m3. En stelt zo de vallei van de Ubaye voorheen geisoleerd open voor toerisme.
Les Demoiselle coiffées, overblijfselen uit de laatste ijstijdperk
Gap, een must op de Route Napoléon, op 20 Km van het Domein. Verwelkomt u in zijn uitgestrekte voetgangersgebieden voor een wandeling langs de vele boetiekjes, in zijn museum of voor een etentje onder vrienden in een van de vele restaurants.
De Marmotten, Korhanen, Steenbokken en Berggeiten deze kan je tegen komen tijdens een bergwandeling.
700 Km wandelpaden wachten u op in het Parc National des Ecrins waar berggeiten, steenbokken, marmotten en korhanen leven . In de winter hebben de Hautes Alpes u meer dan 30 skigebieden te bieden. Les Orres, Réallon, Crévoux, Ancelle, Laye et Gap Bayard zijn de skigebieden die het dichtst bij het Domein liggen.
Génépi: Alpen bloemen, groeien tussen 2100 en 2800 hoogte .
Chapelle St Michel
Moulin
Golf de Bayard Moulin de Célestin
Hautes Alpes Sud, Alpes Hautes Provence, Lac de Serre-Ponçon Domaine l’ Ecrin du lac